Na olympiádu do Paříže jedou i sportovci z olomoucké univerzity
Olomouc – Hned pětice sportovců svázaných s olomouckou Univerzitou Palackého zasáhne do bojů o…
23. 05. 2020 - 12:00
V minulosti jste na našem webu mohli číst recenze na guláše, které jsme ochutnali v různých hospodách. Pod jménem Hospodu dělá guláš jsme vyzkoušeli desítky gulášů. Některé se povedly méně, některé více. Ale kdo chce kritizovat, musí se k tomu sám umět postavit. A tak jsme uvařili guláš vlastní. A byl vážně dobrý!
Ingredience
Na čtyři porce guláše budeme potřebovat 40 gramů sádla, 3 stroužky česneku, 200 gramů cibule, majoránku, mletou sladkou papriku, mletý černý pepř, sůl, kmín, 400 gramů hovězího masa.
Postup přípravy
Nejprve si koupené maso, nejlípe kližku či hovězí zadní, rozkrájíme na zhruba stejně velké kousky, osolíme a opepříme. Nakrájenou cibuli budeme následně smažit v kastrolu na sádle dozlatova. Posléze přidáme maso a osmahneme ho ze všech stran.
V dalším kroku přisypeme mletou papriku a ostatní koření, lehce orestujeme a hned podlijeme trochou vody. Musíme si přitom dát pozor, aby se nám nespálila paprika. Maso několikrát vydusíme až na šťávu a pravidelně znovu podléváme. Ve chvíli, kdy je hovězí maso poloměkké, zalijeme ho hovězím vývarem, přidáme prolisovaný nebo nasekaný česnek, majoránku a dusíme do doby, než maso úplně změkne.
Hovězí guláš podáváme většinou s houskovým knedlíkem, ale také může být s rýží, chlebem nebo těstovinami.
Olomouc – Hned pětice sportovců svázaných s olomouckou Univerzitou Palackého zasáhne do bojů o…
Olomouc – O čtyři samce a čtyři samice se rozrostlo v minulých dnech stádo sobů polárních v…
Loštice – Oblíbené olomoucké tvarůžky, jedinečný aromatický sýr populární doma i ve světě, jsou na…
Rok 2020 byl kvůli covidovým restrikcím pro mnoho lidí silným šokem, který mnohdy přinesl změnu…
Během včerejšího dne se na svou cestu za oceán vydal z olomoucké zoologické zahrady jeden z dnes…
Ve středu vyjde další číslo Hanáckého Večerníku, ve kterém se opět vrací recepty, které zvládnete…