Zde může být vaše reklama.

Soudní řízení začalo Po čtyřech letech vyšetřování je kauza Vidkun u soudu

Po čtyřech letech vyšetřování je kauza Vidkun u soudu
Jeden z podezřelých - Jiří Rozbořil, bývalý hejtman olomouckého kraje

foto: Archiv redakce

19. 02. 2020 - 07:18

Po dlouhém vyšetřování včera začalo soudní řízení v kauze Vidkun. Obvinění jsou podezřelí ze zneužívání svého postavení k získávání neveřejných informací a ovlivňování policejního vyšetřování. Mezi podezřelými je bývalý hejtman Olomouckého kraje Jiří Rozbořil, policejní činitelé Karel Kadlec a Radek Petrůj a olomoucký podnikatel Ivan Kyselý.

V úterý se poprvé u soudu začala projednávat korupční kauza Vidkun, ve které měl podnikatel Kyselý získávat interní policejní informace z vyšetřování a ovlivňovat jejich průběh. Informace mu měl podávat bývalý náměstek olomoucké policie Karel Kadlec, který je získával od svého podřízeného Radka Petrůje.

Obviněný je také bývalý hejtman Jiří Rozbořil, který je podezřelý z podplácení za účelem ovlivnění vyšetřování dotačního podvodu při stavbě jezdeckého areálu v Lazcích.

Soudní řízení je naplánováno na 21 slyšení, které by měly trvat až do začátku května. Tento týden by měli být vyslechnuti všichni podezřelí kromě Ivana Kyselého, který se omluvil ze zdravotních důvodů. Pak bude soudce předvolávat svědky, kterých bude víc než tři desítky.

Další články