Lanýžové degustační menu

DOBROČINNÁ AKCE Na náměstí se nalévaly polévky pro lidi bez domova

Na náměstí se nalévaly polévky pro lidi bez domova

foto: Archiv HV

11. 10. 2024 - 09:09

Olomouc – Olomoucká charita a spolek Dobré místo pro život uspořádaly ve čtvrtek na Horním náměstí v Olomouci tradiční akci – Den lidí bez domova. Její součástí je i podávání polévek předními restauracemi lidem, kteří přijdou dobročinnou akci podpořit. Výtěžek půjde na zajištění obědů pro klienty charitních Domovů sv. Anežky, sv. Kosmy a Damiána.

Příchozí si před radnicí mohli dát zelňačku, česnečku, bramboračku, kyselici, boršč, kulajdu, uzenou, gulášovou nebo dýňovou polévku. “Polévky si lidé zakoupili za sto korun porci spolu s krásnými keramickými miskami, které vyrobili zrakově postižení klienti sociální firmy Ergones,“ uvedla organizátorka Věra Zukalová. Výtěžek z prodeje dosáhl 70.000 korun.

Polévky připravili například Bistro Paulus, Ristorante Pollo, Bistro Nro 66, restaurace NH Collection, Central Park Flora a další podniky. Zájem o akci byl tak velký, že za půldruhé hodiny už neměly restaurace co prodávat. Polévky lidem nalévaly známé osobnosti, například medailista z OH Jakub Jurka, biskup Antonín Basler, herci Moravského divadla, fotbalisté Sigmy a další.

Další články