Zde může být vaše reklama.

Dobrovolní hasiči a zdravotní a hasičští záchranáři dostanou dotaci

Dobrovolní hasiči a zdravotní a hasičští záchranáři dostanou dotaci
Hasič z Olomoucké kraje

10. 04. 2019 - 11:23

Olomouc - Dotace na šestatřicet akcí, které připravují zejména dobrovolní hasiči, schválila na pondělním jednání Rada města Olomouce. Jsou mezi nimi i dvě, které přesahují částku 50 tisíc korun, jedna je určena pro Zdravotnický záchranný sbor, druhá pro hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje. Druhou z dotací musí schválit zastupitelstvo.

"Aktivity dobrovolných hasičů jsou většinou zaměřené na prevenci a výchovu dětí a mládeže, což město Olomouc dlouhodobě podporuje," vysvětlil Martin Major, náměstek primátora. Mezi schválenými žádostmi figuruje například nákup reflexních vest nebo tisk informačních letáků.

"Dotacemi podpoříme taky hasičské sportovní soutěže nebo letní tábor pro mladé hasiče z hanáckého okrsku," doplnil Major.

Devadesát tisíc pak poputuje k Hasičskému záchrannému sboru, stejnou částkou město zadotuje také Zdravotnickou záchrannou službu. "Profesionální hasiči tak dostanou možnost instalovat požární hlásiče a detektory plynu do vytipovaných bytů některé ze znevýhodněných skupin obyvatel," uvedl Major.

Celková částka všech dotací se v tomto roce vyšplhala na 1 080 000 korun.

-lub-

 

Další články