Zde může být vaše reklama.

Žena v Zábřehu chtěla vyloupit obchod, odešla s nepořízenou

Žena v Zábřehu chtěla vyloupit obchod, odešla s nepořízenou
Airsoftová zbraň, použitá při loupežném přepadení.

foto: Policie ČR - Olomoucký kraj

22. 05. 2020 - 08:00

Osmadvacetiletou ženu ze Zábřežska včera policisté obvinili ze schápání loupeže. K té mělo dojít ve středu 20. května, kdy se žena krátce po otevírací době pokusila vykrást prodejnu elektra. U pokladny na prodavače vytáhla airsoftovou pistoli a požadovala peníze. Ty jí ovšem prodavač odmítl vydat. Žena tak zamířila z prodejny ven, s nepořízenou. Pokud bude ze zločinu usvědčená, hrozí jí až deset let za mřížemi.

Žena se ve středu dopoledne vydala do obchodu s elektrem, kde zamířila k prodavači u kasy. Ten se jí zeptal, zda nepotřebuje pomoct.

"Místo dotazu na zboží vytáhla žena z kabelky airsoftovou pistoli a opakovaně si řekla o peníze. Ty jí prodavač ale odmítl vydat se zdůvodněním, že od pokladny nemá klíče a dále se ženě dostalo vysvětlení, že dokud si něco nekoupí a neprojde kasou, tak se pokladna neotevře. Po tomto zjištění žena schovala zbraň zpět do kabelky a z prodejny odešla. To už ale měla v patách pracovníka prodejny, který monitoroval její další pohyb a velmi tak usnadnil práci přivolaným policistům, kteří ženu o několik ulic dál zadrželi. Když se policisté pídili po motivu jejího jednání, sdělila jim žena, že se chce nechat zavřít do vězení a vyřešit tak rodinné problémy," prozradila k případu mluvčí policie Jiřina Vybíhalová.

"V případě prokázání viny a odsouzení hrozí obviněné, která je stíhána na svobodě, podle trestního zákoníku až desetiletý trest odnětí svobody," doplnila policejní mluvčí.

Další články