Fashion Glam Olomouc

Policisté obdarovali děti a seniory

Policisté obdarovali děti a seniory

foto: Policie ČR - Olomouc

13. 04. 2020 - 06:00

Policisté v celém kraji navštívili domy seniorů a dětské domovy, aby rozvezli dárky a materiály, které si pro tyto dvě skupiny obyvatel připravili.

"V období nouzového stavu mají i děti v dětských domovech omezen pohyb. Proto jsme se rozhodli oslovit 9 zařízení tohoto typu v Olomouckém kraji s nabídkou volnočasových materiálů.  Jedná se o pexesa, vystřihovánky, omalovánky, křížovky a doplňovačky, pracovní listy apod. Na základě odezvy ředitelů jsme podle počtu a věku klientů materiál rozvezli. Naší snahou je tak dětem dlouhé chvíle bez možnosti pohybu mimo domov zpříjemnit. Předání proběhlo mimo budovy dětských domovů a „tety“ byly rády, že mají další možnost jak děti zabavit," prozradila mluvci policie Marta Vlachová.

"Nejen děti mají dlouhou chvíli, ale také senioři, kteří nyní nemohou přijímat návštěvy svých blízkých.  Do vybraných domovů s pečovatelskou službou zejména na Šumpersku jsme doručili drobné dárky v podobě notýsků a  křížovek doplněných preventivními radami. Díky vstřícnému přístupu šumperské společnosti PONTIS o.p.s. a také sociálních pracovníků Charity, mohou tyto dárky potěšit také klienty přímo v domácnostech," doplnila.

Další články