Zde může být vaše reklama.

Počet aktuálně nakažených už je nižší, než počet uzdravených

Počet aktuálně nakažených už je nižší, než počet uzdravených

foto: Archiv redakce

25. 04. 2020 - 15:00

Weby krajské hygienické stanice a hejtmanství Olomouckého kraje také dnes aktualizovaly čísla, která se týkají koronaviru. Stoupl počet potvrzených nakažených, vyléčených i testovaných. Potvrzených nakařených je v současné době 663. Z toho již uzdravených je 349. Poprvé za celou dobu koronavirové pandemie tak je počet aktuálně potvrzených nakažených nižší, než počet vyléčených. Počet testů se vyšplhal už na 10 614. Nejpostiženějším místem je i nadále Olomouc, s 223 případy.

Nejvyšší počty nakažených v rámci obcí s rozšířenou působností hlásí Olomouc, jde o 223 případů. Druhá je v tomto žebříčku Litovel se 131 potvrzenými případy, na třetím místě je Uničov, kde mají potvrzeno 96 případů. Nejnižší možná čísla, tedy nulu, pak mají Konice a Lipník nad Bečvou. A to i více než měsíc po prvních potvrzeném případu nákazy v Olomouckém kraji.

Prvním potvrzeným nakaženým pacientem v celém kraji se stal 10. března Japonec, který byl hospitalizovaný v prostějovské nemocnici. Mezi nejzávažnější případy patřil nakažený lékař z urgentního příjmu olomoucké fakultní nemocnice a čtrnáctidenní úplná karanténa Litovle, Uničova, Červenky a dalších osmnácti obcí.

Další články