Fashion Glam Olomouc

Kotlíkové dotace nekončí, kraj podpoří i nové žadatele

Kotlíkové dotace nekončí, kraj podpoří i nové žadatele

foto: Olkraj.cz

18. 04. 2021 - 18:51

Také v letošním roce Olomoucký kraj půjde cestou podpory žadatelů o kotlíkové dotace. Dostat by se tak mělo i na ty, kteří v minulém kole neuspěli, tak na úplně nově přijaté žádosti. Celkem půjde do kotlíkových dotací z Operačního programu Životní prostřední několik desítek milionů korun.

„Kotlíkové dotace mají pro region dvojí efekt. Výrazně přispívají ke kvalitnějšímu a ekologičtějšímu vytápění, navíc dávají práci místním topenářským firmám, které moderní zdroje vytápění instalují,“ uvedla pro krajský web Zdeňka Dvořáková Kocourková, radní Olomouckého kraje pro investice, evropské projekty a Smart region.

V první vlně budou kotlíkové dotace určené pro ty, kteří už o peníze žádali v minulé výzvě, ale kvůli vyčerpání financí se na ně nedostalo. Současně Ministerstvo životního prostředí nabídlo kraji další peníze na přijetí nových žádostí.

„Nově bychom mohli podpořit dalších přibližně 150 zájemců. Tuto dotační výzvu plánujeme vyhlásit ještě v průběhu prvního pololetí letošního roku. Od vyhlášení výzvy budou mít žadatelé jeden měsíc na přípravu žádostí a povinných příloh, než dojde k samotnému spuštění příjmu žádostí,“ dodala Dvořáková Kocourková.

Hejtmanství plánuje kotlíkové dotace také pro příští rok. Dotační program by měl být hotový začátkem druhé poloviny letošního roku. Už v dubnu pak bude na krajském webu k dispozici anketa, zjišťující předběžný zájem o další vlnu dotací, sloužících k výměně starého kotle za nový. Anketu bude možné vyplnit na webu www.olkraj.cz/kotlikovedotace.

Další články