Zde může být vaše reklama.

Hasiči z Mohelnice zasahovali ve varně drog

Hasiči z Mohelnice zasahovali ve varně drog

foto: HZS OL

18. 09. 2020 - 12:00

Výbuch a následný požár v neděli v poledne zalarmoval 5 jednotek hasičů. K události, při níž byla odhalena varna drog, došlo v jednom z bytů ve druhém patře bytového domu v Mohelnici. S ohledem na probíhající vyšetřování informují hasiči podle jejich mluvčí Lucie Balážové o zásahu až nyní.

"Po průzkumu silně zakouřeného objektu hasiči zjistili, že dým vychází z ohořelé kuchyně bytu, kde se nacházelo velké množství chemikálií různého druhu sloužících k nelegální výrobě omamných a psychotropních látek," popsala mluvčí Balážová.

"Jednalo se o výbuch a následný požár, který se ještě před příjezdem hasičů podařilo obyvateli bytu uhasit, a tak se nerozšířil mimo kuchyň. Hasiči místo protipožárně zajistili a přetlakovou ventilací také objekt odvětrali. S ohledem na silný kouř a množství chemických látek probíhal zásah po celu dobu v dýchací technice," dodala k zásahu hasičů.

Obyvatele bytu našli policisté schovaného ve sklepě domu. Ti si také místo události převzali k následnému vyšetřování. Při požáru se muž zranil a také se zřejmě nadýchal zplodin hoření, takže si jej do péče převzala zdravotnická záchranná služba. Z bytového domu se před příjezdem složek IZS evakuovalo 5 obyvatel.

"Na místo se dostavil také náš vyšetřovatel, který s Policií ČR spolupracoval při objasnění příčin požáru," uvedla Balážová.

Další články