Zde může být vaše reklama.

Nehody v kraji Černá neděle pro motorkáře

Černá neděle pro motorkáře

foto: PČR - ilustrační foto

21. 09. 2020 - 06:00

V neděli došlo ke dvěma nehodám motorkářů s osobními vozidly. Ani v jednom případě nedošlo ke ztrátám na životech a dechové zkoušky byly negativní.

 

Nehoda v Litovli

První nehoda se stala před jednou hodinou odpoledne v Litovli, kde řidič motocyklu nezvládl řízení a narazil do osobního vozidla Škoda Octavia. "Řidička automobilu, se chystala na tříramenné křižovatce odbočit vlevo. Po střetu upadl motocyklista na zem a způsobil si zranění, s nímž skončil v péči zdravotnické záchranné služby a následně byl letecky transportován do nemocničního zařízení," řekl mluvčí policie Irena Urbánková.

U obou účastníků byla provedena dechová zkouška, která byla negativní. Osádka automobilu nebyla zraněna. Celková škoda je odhadována na 80 tisíc korun.

Nehoda u Výkleků

Krátce po první nehodě došlo k druhému střetu motocyklu s automobilem na čtyřramenné křižovatce u Výkleků. "Z prozatím přesně nezjištěných příčin se zde střetlo osobní vozidlo Škoda Fabia, které řídil 58letý řidič, jedoucí  ve směru od obce Kozlov směrem na Výkleky, s motocyklem zn. Honda, řízeným 37letou motocyklistkou, která jela ve směru od obce Daskabát směrem na Staměřice," upřesnila Urbánková.

Po srážce byli motorka i automobil odhozeny mimo silnici. Při nehodě byla zraněna řidička motocyklu a spolujezdkyně v automobilu. Dechová zkouška byla provedena pouze u řidiče auta a byla negativní. Řidička motorky nemohla kvůli zranění absolvovat dechovou zkoušku a byla ji odebrána krev. Přesné příčiny nehody jsou v šetření.

Další články