Zde může být vaše reklama.

Rozhodl Texl Sigma porazila Hradec

Sigma porazila Hradec

26. 06. 2019 - 23:15

Ve třetím přípravném utkání hráli fotbalisté SK Sigma Olomouc ve Slatinicích proti Hradci Králové. Druholigovému soupeři Hanáci nemohli dát dlouho branku, povedlo se to až pár minut před koncem Texlovi.

V olomoucké sestavě chyběl Martin Hála, jinak poslal trenér Radoslav Látal do hry všechny hráče. A poprvé za Sigmu nastoupil na levém beku Milan Kerbr. Hanákům se proti dobře bránícímu soupeři moc nedařilo najít nějaké cesty do šancí. A když už ano, góly z toho nebyly. V prvním poločase mohl skórovat dvakrát Yunis, ve druhém potom Nešpor, pak ještě trefil Texl břevno. Remízou bez branek ale nakonec duel neskončil, čtyři minuty před koncem zapadl do brány centr Texla.

„Snažíme se změnit systém a zapracovat mladí hráče. Je to hodně náročné, je na to krátký čas. V tomto momentě z toho vždy vyplyne to, že chceme rychle dát gól a ono nám to moc nejde. Pak trošku znervózníme. Šance jsme měli, ale když takové nedáme, tak je to potom o to těžší,“ řekl asistent trenéra SK Sigma Jiří Neček. „Podařilo se nám dát gól až v závěru. V koncovce máme zatím rezervy, to nám zatím ještě chybí. Musí se tam více porvat,“ podotkl.

Další zápasy hraje Sigma v sobotu. Nejprve v 10.00 ve Slatinicích proti Pardubicím, pak od 17.30 hodin na Andrově stadionu se Spartakem Trnava.

SK Sigma Olomouc - FC Hradec Králové 1:0 (0:0)

Branka: 86. Texl. Rozhodčí: Proske. DIváci: 350.

SK Sigma Olomouc: Buchta (46. Mandous) - Sladký (30. Látal, 61. Surzyn, 68. Radek Látal), Štěrba (30. Beneš, 61. Polom, 68. Beneš), Jemelka (46. Zima), Kerbr (30. Vepřek, 61. Sláma, 68. Vepřek) - Pilař (30. Zahradníček, 61. Zifčák, 68. Zahradníček), Greššák (46. Zmrzlý), Houska (30. Plšek, 61. Texl, 68. Plšek), Chytil (46. Zlatohlávek), Falta (30. Vichta, 68. Luis) - Yunis (30. Nešpor, 68. Fredy). Trenér Radoslav Látal.
FC Hradec Králové: 1. poločas: Vízek – Kopečný, Martinec, Leibl (36. Ptáček), Horák – Mahr, Zbrožek, Kateřiňák, Djurdjević – Prekop, Šípek. 2. poločas: Mach – Černý, Ptáček, Martinec (66. Zbrožek), Urma – Doležal, Zorvan, Soukeník, Procházka – Firbacher, Švantner.

Další články