Zde může být vaše reklama.

Muchová ve finále padla s Rumunkou

Muchová ve finále padla s Rumunkou

06. 05. 2019 - 11:36

Olomoucká tenistka Karolina Muchová měla na dosah první velkou trofej. Na turnaji WTA v Praze ve finále prohrála s Rumunkou Jil Teichmanoovu. Muchová soupeřce za dvě hodiny a 44 minut podlehla 6:7 (5), 6:3, 4:6.

Muchová dostala na J&T Banka Prague Open divokou kartu místo Lucie Šafářové, která účast odřekla. „Byl to dobrý týden, beru to pozitivně. Samozřejmě mě mrzí, že jsem to nedotáhla do vítězného konce,“ řekla Muchová pro Českou televizi. „Počasí dneska nebylo moc dobré. Míče létaly pomalu, a proto nešel rychle zabít balón. Soupeřka hrála dobře, já jsem se potom trochu vystřílela. V posledním setu jsem měla spoustu šancí, nedokázala jsem si ale podržet servis a tím jsem si to prohrála. Doufám, že to není moje poslední finále a že mě to spíš rozjede a bude se mi dařit dál,“ uvedla pro oficiální web turnaje.

Ovšem nakonec prohra Karolinu, dceru bývalého excelentního záložníka SK Sigma Josefa Muchy, mrzet tolik nemusí. Poprvé v kariéře si na okruhu WTA zahrála v semifinále a finále, to ji poprvé kariéře posunu do první stovky žebříku. Před turnajem v Praze byla na 106. místě, polepší si o třicet příček.

Další články