Zde může být vaše reklama.

Bez bodového zisku Hokejisté HC Olomouc prohráli v Hradci

Hokejisté HC Olomouc prohráli v Hradci

foto: Petr Pelíšek

13. 02. 2022 - 19:38

Duel v Hradci Králové se hokejistům HC Olomouc nepovedl na bodový zisk. Zápas dvaapadesátého kola prohráli o tři branky.

Po bezbrankové první periodě šla do vedení Mora. Ve 22. minutě využila přesilovou hru, prosadil se Ondrušek. Jenže o tři minuty později Hradec srovnal. A v polovině zápasu šel do vedení. Naděje na bodový zisk pro hosty zhasla deset minut před koncem, když inkasovali třetí branku.

„Věděli jsme, že to bude těžký zápas, protože Hradec hraje výborně. Chtěli jsme hrát hlavně z obrany a moc je k ničemu nepustit, což se nám v první třetině ještě jakž takž dařilo. Ve druhé jsme vytěžili jednu branku, ale pak nás Hradec přehrával, vytvořil si šance a rychle otočil na 2:1. Měli jsme potom dvě šance, které proti tak silnému soupeři musíme proměnit. Když je neproměníme, těžko můžeme pomýšlet na body, protože s Hradcem si jich tolik nevytvoříme. Mužstvo ale hrálo dobře a nemůžeme hráčům vytknout, že by nebojovali,“ řekl trenér HC Olomouc Jan Tomajko.

Mountfield Hradec Králové – HC Olomouc 4:1 (0:0, 2:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 25. Kevin Klíma (Blain), 32. Ščerbak (Blain, Cingel), 50. Cingel (Orsava), 58. Oksanen (Orsava, Jank) – 22. Ondrušek (J. Doktor, Navrátil). Rozhodčí: Lacina, Kika – Komárek, Zíka. Vyloučení: 2:4. Využití: 0:1. Diváci: 1000.

Mountfield: Kiviaho – Nedomlel, Blain, R. Pilař, F. Pavlík, Jank, McCormack, Šalda – Smoleňák, Lev, Oksanen – Perret, Kevin Klíma, Jergl – Ščerbak, Lalancette, Kelly Klíma – Cingel, Koukal, Orsava. Trenéři T. Martinec, Čihák a P. Svoboda.

HC Olomouc: Lukáš – Ondrušek, Rašner, Švrček, Dujsík, Řezníček, Škůrek, Rutar – Kusko, Knotek, Doktor – Olesz, Kolouch, Navrátil –Kunc, Klimek, Bambula – Burian, Lichanec, Brož. Trenéři Zdeněk Moták a Jan Tomajko.

Další články