Zde může být vaše reklama.

Otočili vývoj Fotbalisté SK Sigma porazili doma Zlín

Fotbalisté SK Sigma porazili doma Zlín

foto: Petr Pelíšek

22. 10. 2022 - 18:10

Sérii zápasů s bodovým ziskem prodloužili fotbalisté SK Sigma Olomouc. Doma na Andrově stadionu porazili ve 13. kole FORTUNA:LIGY Zlín dva k jedné, když po prvním poločase prohrávali.

Sigma byla na začátku zápasu aktivnější, ale hosté a postupem času otřepali a začali zlobit. A ještě do přestávky se Zlín dostal do vedení, ve 38. minutě se protáhl olomouckou defenzivou Jawo a zakončil přesně. Trenér Václav Jílek na nepříznivý vývoj reagoval dvojím poločasovým střídáním. Krátce po pauze měl velkou šanci Chytil, ale nedal. Pak se Hanáci začali postupně dostávat do tempa. Avšak chvíli to s nimi nevypadalo dobře. Navíc po rohovém kopu po hodině hry inkasovali druhou branku. Tu ale sudí po studiu VAR neuznal pro předchozí hraní rukou. A pak už šla Sigma za svým. Dvacet minut před konce si dal po centru zprava vlastní branku Reiter. Potom osm minut před koncem řádné hrací doby po přímém kopu hlavou zavěsil Beneš a obrat byl dokonán. Zlín ale ještě bojoval a v nastaveném čase zachránil Sigmě tři body skvělým zákrokem brankář Trefil.

„Je to velká radost a velká úleva. Věděli jsme, o co hrajeme. Na základě předchozích výsledků a toho, že si můžeme upevnit pozici nahoře. Bylo to vítězství vůle, byli jsme schopni reagovat na vývoj. Úvod nebyl špatný, ale v momentě, kdy neproměníte šance, tak pak to soupeře využije a potrestá. Chyb jsme udělali hodně, máme o čem přemýšlet,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek. „Pomohlo nám poločasové střídání a změna rozestavení. A klíčové bylo to, že druhý gól Zlína nebyl uznán, naštěstí pro nás. Nakonec jsme to zvládli, byť v závěru jsme se už trošku báli a soupeř nás zatlačil,“ podotkl.

SK Sigma Olomouc – FC Trinity Zlín 2:1 (0:1)

Branky: 70. Vlastní Reiter, 82. Beneš – 38. Jawo. Rozhodčí: Nehasil – Pečenka, Hádek. ŽK: Zmrzlý  – Jawo, Procházka. Diváci: 2190.

SK Sigma: Trefil – Pokorný, Beneš, Poulolo (46. Vodháněl) – Chvátal, Navrátil (89. Zifčák), Breite, Spáčil (46. Zorvan), Zmrzlý – Růsek (86. Vraštil) – Chytil (90+2. Sláma). Trenér Václav Jílek.

Zlín: Rakovan – Reiter, Kolář, Simerský, Procházka  – Dramé (63. Bartošák), Hlinka (85. Vukadinović), Janetzký (63. Hrubý), Čanturišvili – Silný (85. Didiba), Jawo (63. Fillo). Trenér Jan Jelínek.

Další články