Zde může být vaše reklama.

Dohrávka nevyšla Fotbalisté SK Sigma padli v Plzni

Fotbalisté SK Sigma padli v Plzni

foto: Petr Pelíšek

17. 09. 2024 - 21:05

Dohrávka 6. kola Chance ligy se fotbalistům SK Sigma Olomouc nepovedla. V Plzni prohráli jedna dva, když nedokázali uhlídat domácí střelce Šulce. Tedy spíše mu nabídli hrubkami možnost dvakrát skórovat. Hanáci navíc nejspíš přišli o útočníka Lukáše Juliše, který musel střídat se zraněným kolenem. Olomouc podruhé v ročníku prohrála a v tabulce je šestá.

Utkání se v původním termínu nehrálo kvůli účasti Viktorie v závěrečném 4. předkole Evropské ligy.  První šanci měl domácí Vydra, po přihrávce od Šulce ve 13. minutě v úniku ho vychytal gólman Stoppen. Po dvaceti minutách se neprosadil ani Červ, který hlavou zamířil nad. Poté Stoppen zmařil i možnost Kalvacha. Na opačné straně Zorvanův pokus z voleje zablokovala domácí defenziva na roh, jinak Sigma moc šancí neměla. Ve 41. minutě zneškodil Stoppen tutovku, kterou měl po brejku Adu.. O chvíli později Šulc využil zaváhání Pokorného po dlouhém nákopu brankáře a z úhlu propálil Stoppena. Brzy po přestávce Západočeši zvýšili. Kalvach vystihl rozehrávku Chvátala a Šulc ve skluzu poslal míč k tyči. Domácí se pak snažili kontrolovat průběh. Šulc v 69. minutě zaútočil na hattrick, Stoppen se překvapit nenechal. Na druhé straně Zorvan zpoza vápna o minul. Zdálo se, že Plzeň v klidu získá tři body, závěr ale ještě přinesl zápletku. V 89. minutě prodloužil Vodhánělův centr z přímého kopu do sítě hlavou Pokorný a snížil. Sedm minut nastavení už ale žádnou změnu stavu nepřineslo.

"Vítězství Plzně je zasloužené. Viktorka ukázala svou velkou individuální kvalitu, branky ale byly podle mě hodně laciné. Jednoduchou situaci z odkopu brankáře bychom měli být schopni vyřešit a druhý gól byl po laciné ztrátě. To mě mrzí. Kdybychom dostali gól z nějakého nájezdu, vnímal bych to jinak a přijmu to. Tyhle góly vnímám jako nesmírně zbytečné. Byl jsem rád, že jsme to potom nezabalili a snažili jsme se hrát dál kombinačně. Odměnou za to, že jsme do poslední minuty bojovali, byl gól na 2:1. Nakonec jsme to ještě dokázali zdramatizovat a domácí znervóznět," řekl trenér SK Sigma Tomáš Janotka.

FC Viktoria Plzeň – SK Sigma Olomouc 2:1 (1:0)

Branky: 42. a 55. Šulc – 89. Pokorný. Rozhodčí: Starý – Slavíček, Leška. ŽK: Červ - Sláma, Langer, Dohnálek, Dele, Pokorný. Diváci: 7056.

Plzeň: Tvrdoň – Dweh, Markovič, Jemelka – Kopic (81. Mosquera), Kalvach, Červ, Šulc, Cadu (63. Havel)  – Vydra (81. Jindra), Adu (90+3. Hejda). Trenér Miroslav Koubek.
SK Sigma: Stoppen – Hadaš (59. Mikulenka), Dohnálek, Pokorný, Sláma – Chvátal, Langer (73. Dele), Breite, Zorvan, Fiala (59. Vodháněl) – Kliment (59. Juliš, 76. Šíp). Trenér Tomáš Janotka.

Další články