
V zoo se narodila mláďata vzácného jelena, v přírodě již vyhynul
Olomouc – Šest mláďat vzácného siky vietnamského, který byl v přírodě před časem vyhuben, se…
11. 05. 2019 - 11:00
Je víkend a na web Hanáckého Večerníku se tak opět vrací recepty, které zvládnete rychle, snadno a výsledek stojí za to. Dneska si ukážeme, jak připravit výbornou brokolicovou polévku. Co k tomu budeme potřebovat?
Na přípravu brokolice budeme potřebovat jednu celou brokolici. Co taky jiného. K tomu smetanu ke šlehání, sůl, mouku, mléko a vegetu. A teď se dáme do přípravy.
Omyjeme si brokolici a nalámeme ji na kousky. Ty dáme do velkého hrnce, do kterého nalijeme vodu asi do tří čtvrtin. Ve chvíli, kdy začne voda vřít, ztlumíme a necháme brokolici přibližně 20 minut vařit, aby změkla.
Když je brokolice dostatečně měkká, vezmeme si ponorný mixér a brokolici v hrnci s vodou pořádně rozmixujeme. Oheň si můžeme na tu dobu vypnout, zapneme jej při přidávání dalších ingrediencí. Jak bude vše pořádně rozmixované, uděláme si záklechtku - cca do půlky hrníčku si dáme mléko a mouku cca do jedné čtvrtiny a kvedlačkou rozkvedláme tak, aby nezůstaly hrudky. Záklechtku nalijeme do polévky za stálého míchání. Když se polévka bude zdát pořád řídká, můžeme si do hrníčku dát zas mléko, třeba s více mouky.
Do brokolicové polévky si můžeme dát i smetanu ke šlehání z kelímku pro lepší chuť. Teď už jenom dochutíme - tzn. řádně polévku osolíme, dle chuti samozřejmě. Můžeme přidat i Vegetu Natur či Vegetu mix, nebo něco na ten způsob.
A je to. Víc nic, můžeme podávat. Dobrou chuť!
Olomouc – Šest mláďat vzácného siky vietnamského, který byl v přírodě před časem vyhuben, se…
Olomouc - Už za čtrnáct dní vypukne další ročník Olomouckého majálesu Univerzity Palackého, jehož…
Osmdesáté výročí konce druhé světové války a osvobození našich zemí od nacistické okupace si různou…
Jeseník - Výskyt kriticky ohroženého puštíka bělavého potvrdili ornitologové během letošního…
Olomouc – Olomoučané mají šanci, že si za pár let zaplavou v novém krytém bazéně. Areál, jehož…
Skvrny na středověkých lékařských knihách mohou vědcům poskytnout informace o složení tehdejších…