Zde může být vaše reklama.

Na ZŠ Komenium v Olomouci je hlášena bomba, proběhla evakuace dětí

Na ZŠ Komenium v Olomouci je hlášena bomba, proběhla evakuace dětí

22. 09. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Policie v pátek ráno evakuovala děti ze základní školy Komenium v Olomouci. Důvodem je anonymní nahlášení uložené bomby. "Dnes krátce po deváté hodině ráno jsme přijali anonymní oznámení o uložení bomby v budově základní školy na ulici 8. května v Olomouci. V této souvislosti proběhla evakuace 390 osob," informovala média policejní mluvčí Irena Urbánková.

videoprojektory web

"Z uvedeného počtu se jednalo o 38 osob personálu, zbytek tvořily děti základní a mateřské školy. Na místo byl přivolán také policejní psovod se speciálně vycvičeným psem na vyhledávání  výbušnin, který provedl prohlídku budov," uvedla mluvčí.

Děti se šly projít do botanické zahrady

Evakuace proběhla spořádaně, učitelky zavedly děti na procházku do botanické zahrady. Provedenou prohlídkou ale nebyl žádný nástražně výbušný systém nalezen. Prostor před budovou školy byl uzavřen a v této souvislosti byl také v uvedeném místě omezen provoz pro DPMO, osobní vozidla i pro pěší. Kolem 11:15 hod byl provoz v uvedeném místě zcela obnoven. V této souvislosti budou zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu šíření poplašné zprávy. Policisté na případu pracují a po neznámém oznamovateli pátrají.

-vb-

Další články